Ajankohtaista


Ensimmäiset KIKO-konsultit saivat todistuksensa

lähettänyt Markku Lahtinen 12.4.2017 klo 22.49   [ 16.4.2017 klo 23.36 päivitetty ]

KIKO-konsulttien sertifiointikoulutus on nyt pidetty ja Suomen ensimmäiset valtuutetut KIKO-konsultit vastaanottivat todistuksensa torstaina 6.4. pidetyn koulutuspäivän päätteeksi.

Vuorovaikutuksen merkitys yhtenä olennaisena yrityksille kilpailuetua tuovana tekijänä on viime aikoina noussut esiin monissa eri puheenvuoroissa. Oulun yliopistossa kehitetty Kitkaton kommunikointi (KIKO) -prosessi tarjoaa selkeän viitekehyksen, jonka puitteissa ammatillista vuorovaikutusta on mahdollista kehittää systemaattisesti niin yksilö-, työyhteisö- kuin organisaatiotasollakin.

Kiitokset vielä kaikille mukana olleille aktiivisesta osallistumisesta ja innostavan ilmapiirin luomisesta niin Ahaan kuin Oulun yliopistonkin toimijoiden puolesta.


Seuraava KIKO-koulutus on suunnitteilla syksylle 2017.

Jos haluat tiedon ensimmäisten joukossa seuraavasta koulutustilaisuudesta, voit jättää yhteystietosi klikkaamalla alla olevaa linkkiä:


KIKO-sertifiointikoulutus, kevään 2017 ryhmä on täynnä

lähettänyt Markku Lahtinen 27.2.2017 klo 1.01   [ 27.2.2017 klo 1.02 päivitetty ]

KIKO-sertifiointikoulutus on otettu hyvin vastaan ja kevään 2017 ryhmä on nyt täynnä. Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, niin ole hyvä ja jätä meille yhteystietosi. Lähetämme kaikille asiasta kiinnostuneille sähköpostia, kun tiedot mahdollisesta uudesta koulutusryhmästä tarkentuvat.

Voit jättää yhteystietosi klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

KIKO-sertifiointikoulutus Oulussa 23.3. ja 6.4. 2017

lähettänyt Markku Lahtinen 16.1.2017 klo 4.40   [ 11.4.2017 klo 0.21 päivitetty ]


Tule ja osallistu  Oulun yliopiston (tuotantotalouden tutkimusyksikön työhyvinvoinnin ja tuottavuuden tutkimustiimi ja kasvatuspsykologian klinikka) ja Ahaa Vision Oy:n toteuttamaan KIKO-sertifiointikoulutukseen.

Kaksipäiväisessä koulutuksessa käsitellään seuraavat aihealueet:
 • KIKO-prosessi kokonaisuutena ja KIKO-tuotteen hyödyt
 • KIKO-konsultin työtä ohjaavat periaatteet 
 • KIKO-prosessin yksilötaso ja moduulien sisällöt sekä KIKO-harjoitus case 
 • KIKO-prosessin työyhteisö- ja organisaatiotasot ja menetelmiin perehtyminen (kysely, havainnointi, kehitystyöpajat)
 • Asiakastarpeiden kartoittaminen ja sopivan KIKO ratkaisun esittäminen
 • KIKO-prosessi erilaisin moduulirakentein toteutettuna sekä hinnoittelun ohjaavat periaatteet
Koulutuksen käytyäsi sinulla on
 • kattava materiaalipaketti, joka tukee ammatillisen vuorovaikutuksen ja viestinnän kehittämistä yksilö-, työyhteisö- ja organisaatiotasoilla ja 
 • oikeus ja valmiudet hyödyntää tätä materiaalia sisäisenä kehittäjänä tai itsenäisenä konsulttina ja tämän lisäksi 
 • olet osa KIKO-konsulttiverkostoa ja voit hyödyntää KIKO-logoa markkinoinnissasi.
Koulutus järjestetään Oulun yliopiston tiloissa.

Odotamme osallistujilta 
 • vähintään kahden vuoden työkokemusta ryhmien ja yhteisöjen kanssa toimimisesta esimies- tai kehittämistehtävissä tai tutkimustyöstä liittyen työyhteisöjen hyvinvointiin ja tuottavuuteen
 • soveltuvaa yliopisto-/ korkeakoulututkintoa tai muulla tavoin hankittua tietämystä, esimerkiksi pitkää työkokemusta kehittämistehtävissä

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 24.2. mennessä:
Anne Lahtinen
Ahaa Vision Oy
040 - 5404 607
anne.lahtinen@ahaavision.com

Voit ilmoittautua myös tämän linkin kautta:

Kitkaton kommunikointi organisaatioiden avuksi

lähettänyt Markku Lahtinen 10.1.2017 klo 5.51   [ 10.1.2017 klo 6.33 päivitetty ]

Oulun yliopiston tuotantotalouden tutkimusyksikön työhyvinvoinnin ja tuottavuuden tutkimustiimi ja kasvatuspsykologian klinikka toteuttivat yhdessä Ahaa Vision Oy:n kanssa Työsuojelurahaston rahoittamana tuotteistushankkeen, jonka tuloksena Kitkaton kommunikointi (KIKO) -prosessista muotoiltiin modulaarinen palvelutuote.

Tämän vuoden alusta lähti käyntiin uusi Työsuojelurahaston rahoittama hanke, jonka tavoitteena on muotoilla konsulteille suunnattu KIKO-palvelutuotteen sertifiointikoulutus. Hankkeessa kehitettävällä koulutusmenetelmällä pyritään varmistamaan palvelutuotteen laadukas ja oikeaoppinen käyttäminen organisaatioiden kehittämistyössä.

KIKO-palvelutuote perustuu KIKO (Kitkaton kommunikointi) -hankkeessa ja Vuorovaikutuskorostettu EHSQ-johtaminen-hankkeessa kehitettyyn ja testattuun KIKO-prosessiin, jossa organisaation vuorovaikutusta kehitetään yksilö-, työyhteisö- ja organisaatiotasoilla. Työpaikkojen toimivilla vuorovaikutussuhteilla on selkeä yhteys niin yksilölliseen työhyvinvointiin ja työhön sitoutumiseen kuin organisaatioiden sujuvaan ja tuottavaan toimintaankin.

KIKO-prosessista muotoiltu palvelutuote on monitasoinen ja prosessinomainen ja sitä on mahdollista räätälöidä erilaisiin asiakastarpeisiin. Tuote on näin ollen laajasti sovellettavissa ja hyödynnettävissä kaikenlaisissa työorganisaatioissa. Tuotemoduulit sisältävät useita erilaisia menetelmiä, joiden haltuun ottaminen vaatii systemaattisen tuotekoulutuksen kehittämisen.

Koulutusmallin kehittämisen lisäksi hankkeessa määritellään kriteerit koulutukseen hyväksyttävien konsulttien pohjatiedolle ja -kokemukselle, valmistellaan koulutus- ja markkinointimateriaalit sekä testataan koulutusmallin toimivuus. Hankkeen aikana myös koulutetaan ensimmäiset valtuutetut KIKO-konsultit.

Hankkeen vastuullisena johtajana toimii professori Seppo Väyrynen tuotantotalouden tutkimusyksiköstä. Muut toteuttajatiimin jäsenet Oulun yliopistosta ovat yliopisto-opettaja Heli Kiema-Junes, tohtorikoulutettava Päivi Kekkonen, projektipäällikkö Tarja Leinonen ja emeritusprofessori Hannu Soini. Ahaa Vision Oy:sta mukana ovat Anne Lahtinen ja Markku Lahtinen. Hankkeessa hyödynnetään myös KIKO-tuotteistushankkeessa mukana olleiden Osuuskauppa Arinan ja ammattiopisto Luovin antamaa palautetta.

Lisätietoja:

Tarja Leinonen
tarja.leinonen@oulu.fi
029 448 3703

1-4 of 4