Ajankohtaista‎ > ‎

Kitkaton kommunikointi (KIKO) -sertifiointikoulutus Oulussa 17.10. ja 29.11.2019

lähettänyt Markku Lahtinen 14.5.2019 klo 7.59   [ 10.6.2019 klo 1.46 päivitetty ]Kouluttaudu ammatillisen vuorovaikutuksen asiantuntijaksi!

KOHDERYHMÄT: kehittäjät, esimiehet, yrittäjät, konsultit

Tiesitkö, että vuorovaikutus on merkittävässä roolissa työyhteisöjen onnistumisissa kuin konflikteissakin. Kitkaton kommunikointi (KIKO) -palvelutuote on tutkimustietoon perustuva ratkaisu kehittää työyhteisöjen vuorovaikutusta tavoitteiden suuntaisesti.

Oulun yliopistolla kehitetyssä KIKO-prosessissa tarkastellaan johtamista, tuottavuutta ja työhyvinvointia yksilö-, työyhteisö- ja organisaatiotasoilla. Prosessin edetessä valittuja osa-alueita kehitetään ammatillisen vuorovaikutuksen ja viestinnän keinoin. Osallistumalla KIKO-sertifiointikoulutukseen saat pätevyyden toimia KIKO-konsulttina ammattirooliisi sopivalla tavalla (organisaatiosi sisäisenä kehittäjänä tai ulkopuolisena vuorovaikutustaitojen sparraajana). 

Koulutus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä sekä niiden välillä pidettävästä 2,5 tunnin webinaarista: 
 • lähipäivät to 17.10. ja pe 29.11.2019 8:45-16:00
 • webinaarin aikataulu sovitaan ensimmäisen päivän kuluessa huomioiden kaikkien osallistujien kalenterit

Koulutuksessa käsitellään seuraavat aihealueet: 
 • KIKO-prosessi kokonaisuutena ja KIKO-tuotteen hyödyt
 • KIKO-konsultin työtä ohjaavat periaatteet 
 • KIKO-prosessin yksilötaso ja moduulien sisällöt sekä KIKO-harjoitus case 
 • KIKO-prosessin työyhteisö- ja organisaatiotasot ja menetelmiin perehtyminen (kysely, havainnointi, kehitystyöpajat ja niiden fasilitointi KIKO-alustaa hyödyntäen)
 • Asiakastarpeiden kartoittaminen ja sopivan KIKO-ratkaisun esittäminen
 • KIKO-prosessi erilaisin moduulirakentein toteutettuna 
Katso kooste sisällöstä YouTubessa.

Koulutuksen käytyäsi sinulla on
 • tutkittua, ajantasaista tietoa vuorovaikutuksen merkityksestä työn tuottavuuteen ja työhyvinvointiin,
 • kattava ymmärrys ammatillisista vuorovaikutustaidoista sekä taitojen viemisestä omaan ja työyhteisösi arkeen,
 • taitoa tunnistaa työyhteisön vuorovaikutuksen kitkat ja luoda uusia tuloksellisia vuorovaikutuskäytäntöjä ja
 • osaamista vahvistaa organisaatiosi vuorovaikutuskulttuuria.
Koulutus järjestetään Oulussa  Original Sokos Hotel Arinan kokoustiloissa.

Odotamme osallistujilta 
 • vähintään kahden vuoden työkokemusta ryhmien ja yhteisöjen kanssa toimimisesta esimies- tai kehittämistehtävissä tai tutkimustyöstä liittyen työyhteisöjen hyvinvointiin ja tuottavuuteen,
 • soveltuvaa yliopisto-/ korkeakoulututkintoa tai muulla tavoin hankittua tietämystä, esimerkiksi työkokemusta kehittämistehtävissä.

HINTA
Koulutuksen kokonaishinta on 1100 € + alv / henkilö.
Jos samasta organisaatiosta saapuu koulutukseen kaksi tai useampia osallistujia niin silloin hinta on 990 € + alv / henkilö.

Hinta sisältää
 • osallistumisen koulutukseen (kaksi lähiopetuspäivää ja yksi webinaari), 
 • lounaan ja aamu- sekä iltapäiväkahvit molempina lähiopetuspäivinä,
 • kattavan materiaalipaketin vihkotulosteina, 
 • ainutlaatuisen KIKO-fasilitointialustan (arvo 190€) ja 
 • jäsenyyden KIKO-konsulttiverkostossa ensimmäiseltä kahdelta vuodelta (arvo 200€).

Laskun voit maksaa yhdessä tai kahdessa erässä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Anne Lahtinen
Ahaa Vision Oy
040 - 5404 607
anne.lahtinen@ahaavision.com

Voit ilmoittautua myös tämän linkin kautta:

Ilmoittautumisen ehdot:
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli olet estynyt tulemasta koulutukseen, voit siirtää osallistumisoikeutesi toiselle henkilölle veloituksetta. Voit myös peruuttaa osallistumisesi ilmoittamalla asiasta sähköpostitse tai puhelimitse vähintään neljä viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 50 % osallistumismaksusta. Mikäli perut osallistumisesi myöhemmin kuin 7 päivää ennen koulutusta tai jätät saapumatta koulutukseen, osallistumismaksua ei palauteta. Jos koulutus peruuntuu järjestäjästä johtuvasta syystä tai minimiosallistujamäärä ei toteudu, kaikki maksetut suoritukset palautetaan täysimääräisinä.


Kouluttajat:

KM, toimitusjohtaja Anne Lahtinen. Lahtinen on toiminut kouluttajana ja konsulttina yli 20 vuotta ja kehittänyt toimintaa useissa eri organisaatioissa. Hän on ollut toteuttamassa monia työelämän kehittämishankkeita liittyen mm. johtamiseen, strategiaviestintään ja työhyvinvoinnin- sekä osaamisen kehittämiseen. Viimeiset kymmenen vuotta hän on ollut henkilöstöjohtamisen palveluja tarjoavan Ahaa Vision Oy:n toimitusjohtaja ja on yksi yrityksen perustajista. 

KM /KTM, henkilöstöasiantuntija Tarja Leinonen. Leinonen oli mukana kasvatuspsykologian klinikan tutkimusryhmässä vuosina 2013-2017 osallistuen erityisesti yritysten kanssa toteutettuihin hankkeisiin projektitutkijana, projektipäällikkönä ja kouluttajana. Tällä hetkellä hän toimii Oulun yliopiston henkilöstöpalveluissa henkilöstöasiantuntijana tehtäväalueenaan johtamis- ja esimiestaitojen valmennuskokonaisuus sekä henkilöstön osaamisen tunnistamisen ja kehittämisen käytännöt.  Leinosella on myös yli 12 vuoden kokemus kansainvälisesti toimivissa metsäteollisuuden ja elektroniikka-alan yrityksissä erityisesti tilaus-toimitus –ketjun hallintaan liittyvissä tehtävissä.

FT /DI, tohtorikoulutettava Päivi Kekkonen. Kekkonen on väitellyt tohtoriksi Oulun yliopiston fysiikan laitokselta 2014. Tämän jälkeen hän on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon Oulun yliopiston tuotantotalouden osastolla ja työskennellyt tuotantotalouden tutkimusyksikön työhyvinvointi ja tuottavuus –tutkimustiimissä. Kekkosen tavoitteena on keskittyä tutkimustyössään organisatoriseen ergonomiaan ja erityisesti usean toimijan väliseen yhteistyöhön erilaisissa organisaatioissa ja toimintaympäristöissä.